Fun Forum
Welcome
Fun Forum
Welcome
Fun Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Fun Forum

Welcome to the Fun
 
AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Yarım avuç fındık-fıstık erken ölüm riskini %23 azaltıyor

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
MustafaTopcu
Forum Sahibi
Forum Sahibi
MustafaTopcu


Mesaj Sayısı : 993
Yaş : 31
Nerden : İstanbul :)
Uyarı :
Yarım avuç fındık-fıstık erken ölüm riskini %23 azaltıyor Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Yarım avuç fındık-fıstık erken ölüm riskini %23 azaltıyor Right_bar_bleue

Reputation : 0
Kayıt tarihi : 06/06/08

Kişi sayfası
Seçenek: Eğlence

Yarım avuç fındık-fıstık erken ölüm riskini %23 azaltıyor Empty
MesajKonu: Yarım avuç fındık-fıstık erken ölüm riskini %23 azaltıyor   Yarım avuç fındık-fıstık erken ölüm riskini %23 azaltıyor Empty7/1/2015, 10:29 am

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Daha önceki araştırmalar, sert kabuklu yemiş tüketiminin kalp damar sağlığına iyi geldiğini ortaya koymuştu.
Ancak bu araştırma kapsamında ilk kez bu yiyeceklerin hastalıklara etkisine bakıldı.
29 yıl sürdü
Maastricht Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre günde en az 10 gram fındık, fıstık, ceviz ya da badem yemek, erken ölüm riskini yüzde 23 oranında azaltıyor.
Tuz ve trans yağ içermesi nedeniyle fıstık ezmesinin bir yararı yok.
Araştırma kapsamında 1986 yılında 55-69 yaş grubundaki 120 bin kişiden beslenme ve yaşam tarzlarıyla ilgili bilgiler alındı.
10 yıl sonra bu kişilerin ölüm oranlarına bakıldı.
Sert kabuklu yemiş tüketen kişilerin kanser, diyabet, solunum ve nörodejeneratif hastalıklar yüzünden erken ölüm oranının daha düşük olduğu görüldü.
Tüm hastalıklarda 10 yıllık süre içinde erken ölüm riskinin yüzde 23 azaldığı görüldü.
Bu oran nörodejeneratif hastalıklarda yüzde 45, solunum hastalıklarında yüzde 39, diyabette ise yüzde 30.
Prof Piet van den Brandt başkanlığında yapılan araştırmanın sonuçları International Journal of Epidemiology'de (Uluslararası Epidemiyoloji Dergisi) yayımlandı.
Prof van den Brandt, BBC'ye araştırmalarında sert kabuklu yemiş yiyen kişilerin daha fazla sebze-meyve tüketmesi ve bu gruptaki kadınların vücutlarında daha az yağ olması gibi faktörlerin de dikkate alındığını ve bunların sonuca yanstıldığını söyledi.
Sert kabuklu yemişler, doymuş ve doymamış yağ asitleri, farklı vitaminler, lif, antioksidan ve diğer biyoaktif bileşenler içeriyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://funforum.yetkin-forum.com/
 
Yarım avuç fındık-fıstık erken ölüm riskini %23 azaltıyor
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Fun Forum :: Haberler :: Sağlık-
Buraya geçin: